COPYRIGHT INI BELOG IBU 2014



STATUS



nak honeymoon ke Jakarta plishh..

Saturday, 22 February 2014

Ibu 1st GIVEAWAY

Assalamualaikum...

Hai semua bloggers seantero Malaysia.. hehehehe..

Ibu sangatlah suke hatinya hari ni..
nak buat GIVEAWAY.. hikhikhik..

tak mau cakap banyak dahh..
straight to the pointer sajalah k...



GIVEAWAY BANNER





TUJUAN

Giveaway adalah bertujuan untuk meramaikan follower untuk blog ibu ni.. tahulah bila dah lama tak berblog ni, buat pulak blog baru.. memang merangkaklah... so salah satu caranya buat giveaway untuk tarik follower.

MEREKA YANG LAYAK IKUT SERTA

Mereka yang layak ikut serta adalah mereka-mereka yang nak hadiah free, yang suke join contest atau yang memang banyak masa free takde apa nak buat. Wanita atau lelaki tidak kira usia. 

SYARAT UTAMA 

1) Wajib FOLLOW blog tak seberape ni.. dah namanya nak meramaikan follower kan. so itu syarat wajib.

2) Wajib copy banner di atas.

3) Wajib suggestkan 3 orang teman blogger untuk ikut sama giveaway ibu ni.


APA YANG IBU NAK SURUH BUAT SEBENARNYA..??


Sebenarnya ibu nak anda designkan satu header yang comel dan kiut miut untuk blog ibu ni. Tak kisahlah se-kreatif mana pun anda buat mengikut kreativiti anda sendiri. 

Theme-nya haruslah mengenai 'IBU BERANAK 5 YANG STAY AT HOME WHILE RUNNING HER OWN BISZ ONLINE'.

Nak buat doodle pun boleh.. nak buat mcm mana yang anda suke pun ibu tak kisah. 


HADIAHNYA

Hadiah utama English Cotton Gred AAA 100% good quality seperti gambar di bawah bernilai RM85.





Hadiah kedua adalah set Lotion dan Scrub seperti di bawah bernilai RM50.




 END DATE

Giveaway ibu ni start hari ni 23 Feb 2014 - 2 March 2014 selama seminggu.


Jadinya, tak mau cakap banyak dah.. jom join ramai-ramai..


k bai..




40 comments:

  1. Nice give away. I am going to share in fb groups with my friends!

    ReplyDelete
  2. http://annurgiveaway.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. Salam.Join!

    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    TQQ

    ReplyDelete
  5. OKEY...SIAP

    http://rabiabiz79.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. i'm join :)

    http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi join.. gud luck.. :)

      Delete
    2. Sama-sama :D Maaf. Kita punya header buruk :(

      Delete
  7. anis join.. :)
    http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. saya join! done designing header utk blog ibu. .klau tak menarik sori laa. .hehe
    http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/02/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi join.. gud luck.. :)

      cantik... boleh edit blog x? kalau boleh akk nk hire utk design blogshop akk..

      Delete
    2. haha. .saye tak pndai sgt edit blog. .stakat buat header tu boleh laa..mintak maaf bnyk2. .sbb sye pon gune blogskin jer. .

      Delete
    3. ala.... jelesss sbb blog tu comel sgt.. hehehhe
      lagi pun fefeeling jer..

      Delete
    4. ape laa yg comel sgtt. .biase2 je la ibu. .blog ibu skrng lagi lawa.

      Delete
  9. bismillah..sy join sini yea..hehe :'D

    http://akugadishijabista.blogspot.com/2014/02/ibu-first-giveaway-create-header-untuk-blog.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum..

      subhanallah, creative-nya awk dik..

      ambik tempahan design blogkan?
      akak buat GA utk blogshop akk..
      kalau free boleh join yer.. :)

      Delete
    2. waalaikumussalam..

      ehh biasa jelaa sis..bila bosan2 buat jelaa..huhu maaf kalau tak menepati citarasa akk..hee :'D btw thanks..
      link blogshop akk ape yea? hehe

      Delete
    3. akk da PM awak kat fb.. :)

      kalau nak join GA blogshop akk, boleh klik banner sebelah..

      http://meandcottons.blogspot.com/

      Delete
  10. salam akak nak tanya yang GA utk design blogshop akak tu still berlangsung ke? sebab saya tgk macam dah bertukar template..akak dah jumpa pemenang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih berlangsung dik...

      owhhh tu template sementara..
      nak join ker? jom lah...

      Delete
    2. template tu dalam bentuk simple template kan? macam blog akak skrg ni..bkn blogskin atau classic template kan? then pemenang akan edit blog akak kan?

      Delete
  11. Salam, kiera nak join Ga ibu, boleh tahu berapa anak ibu? lelaki brape and perempuan berape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... bolehhh..

      anak ibu ada 4 lelaki.. 10, 9, 8 dan 4 thn.. dan yg bongsu pompuan 2 thn..

      Delete
    2. Hihi, okey ibu trimas . nantikan HEADER dari kiera .. heee :D

      Delete
  12. wahh menarik! insyaallah pasti join.
    boleh tak nak join dua2 GA.yg ini dgn yg design template utk prettycottons?

    ReplyDelete
  13. joined
    http://diyasesame.blogspot.com/2014/02/ibu-giveaway_27.html

    ReplyDelete
  14. Ibu, hari ini ker tamat? Ala, doodle tak siap lagi T_T ....

    ReplyDelete
  15. Salam. saya join ye. harap anda suka. Boleh la saya hadiahkan kain yg lawa lawa dekat mak saya :) hehehhehe

    http://afifishamsuri.blogspot.com/2014/03/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  16. Salam, IBU . Dah siap dah header :D
    Kiera join ^^ http://dewqracintakita.blogspot.com/2014/03/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  17. salam IBU, saya join..
    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/ibu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete